LOS HERMANOS

Los Hermanos Martinez y Morelo is het nieuwe trio rondom gitarist Eric Vaarzon Morel en saxofonisten Juan Martinez en Miguel Martinez. Eric Vaarzon Morel geldt als de Nederlandse Flamenco gitarist. Hij woonde in Madrid en Sevilla, waar hij met de groten uit de Flamenco samenwerkte. Inmiddels geniet hij bekendheid op de internationale concertpodia en in de Nederlandse theaters.

Beide saxofonisten, die over de hele wereld speelden met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, New Cool Collective Bigband, Martinez Move en het Metropole Orkest, hebben zich vanaf midden jaren 90 onderscheiden als veelzijdige en eigenzinnige top musici die in deze groep hun jazz achtergrond koppelen aan hun Spaanse roots.

Een ontmoeting in de stad Cádiz (Andalusië) vormde de aanleiding voor deze samenwerking waarin flamenco en jazz elkaar verrijken, en die is geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucia, Chano Domínguez en Federico García Lorca.
Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, bariton-saxofoon en flamencogitaar.